pátek 25. května 2012

AI War - Report IV.


  Tak a máme tady další report. Tentokrát se toho dělo trochu víc, a hra začala být o poznání těžší, takže bude o trošku delší, než v předchozích dvou případech.

  Na začátku jsme se soustředili na obranu proti probíhajícímu útoku AI z minula. Za warpovou bránou na moji obrannou planetu (O1) se na sousední planetě (označené P6) soustředily nepřátelské síly. Jelikož nám po chvilce došlo, že hrají o čas a čekají, až naše flotily opustí moji planetu, vrhli jsme se do útoku jako první, což byla docela chyba. Nevšimli jsme si několika lodí s vlečnými paprsky, které ihned po začátku útoku pochytaly velké množství našich lodí, a začaly se s nimi rozletovat po celé planetě (některé i do dalších bran vedoucích k ostatním planetám AI, kde by naše lodě byly rychle zničeny). Část nepřátelské flotily rovněž využila příležitosti a vrhla se do útoku a byla sice zničena obrannými věžemi a loďmi, které jsme nechali na obranu planety O1, ale přesto způsobila velké škody. Našim lodím se mezitím podařilo zničit vlečné lodě AI a velkou část jejich flotily, ale za velkou cenu. AI sice přišlo o nějakých 700 lodí, ale přinejmenším o stejné množství jsme byli připraveni i my. Ve výsledku se nám ale podařilo snížit ohrožení na přijatelné množství, udržitelné samotnou automatizovanou obranou planety (O1), takže jsme se mohli začít soustředit na útok.



  Nejdříve jsme obnovili své flotily, a začali produkci žoldáckých lodí - které jsou o hodně dražší než lodě klasické, ale je možné jich vyprodukovat více, a jejich produkce nám vážně ovlivnila dosud bezproblémové množství zásob. Když jsme měli flotily připravené, vrhli jsme se do útoku na dvě planety AI současně (= A1 a A2).
  FIL (žlutá) útočil na A1 a rychle zdecimoval síly AI na této planetě. Nemohl se tam ovšem zdržet dost dlouho na celkové dobytí této planety, musel mi totiž urychleně na pomoc na planetu A2
  Má flotila se na A2 totiž setkala s tuhým odporem kvůli vesmírné stanici, se kterou jsem se dříve nesetkal a to takzvanou AI EYE. Tato stanice má totiž tu ošklivou vlastnost, že je ve přímém spojení s základnou AI (v jiné galaxii) a je schopná velmi rychle produkovat velké množství lodí na obranu planety, takže to, co se dříve zdálo jako planeta s pár desítkami lodí se rychle změnilo na planetu se stovkami lodí. Určité ztráty jsme způsobili, ale sami jsme přišli o docela velké části flotil, a museli jsme se stáhnout. Ne proto, že bychom si nevěřili ve zničení AI EYE (pro což je nutno zničit několik obranných pozic na planetě (guard posts)), ale proto, že nám byl oznámen chystající se velký útok na O1.


  Lodím útočícím na O1 se podařilo prolomit první obrannou linii (= všechny věže obklopující bránu, ze které byl útok veden) předtím, než naše síly dorazily.  Naštěstí těmto lodím stály v cestě i další dvě obranné linie (chránící zbylé dvě brány) a naše flotily se vynořili přímo v jejich cestě, takže jsme útok rychle zastavili.

  Vrátili jsme naše flotily na planetu, ze které jsme vedli náš útok (O2) a opět se vrhli do útoku. Tentokrát FIL zcela dobyl A1 a následně mi pomohl s dobytím A2. Na A2 totiž použil svoji flotilu  k zaměstnání lodí vylétajících z AI EYE, zatímco má flotila zničila obranné pozice. Po zničení AI EYE už jsme bez problémů zabrali i tuto planetu.  A1 nás obohatila o Factory IV. (takže opět můžeme produkovat lodě čtvrté třídy) a A2 o Zenithský reaktor (velká produkce elektřiny)


  Na A2 jsme následně odolali několika vlnám útoků AI (za cenu mé nevhodně umístěné Advanced Factory, ke které pronikla nepřátelská loď a zničila ji). A vrhli se do útoku na A3.
  Na planetě A3 se totiž rovněž nacházelo AI EYE, ale tentokrát jsme věděli co dělat. Vyslali jsme k němu několik vlečných lodí (které jsem si z asteroidů nechal mezitím vyprodukovat i já) a ty společně s FILovou flotilou bránily lodím AI se od něj vzdálit, zatímco má flotila bez vážného odporu ničila obranné pozice. A3 jsme zabrali rychle a bez vážných ztrát.


  Následně jsme sezení ukončili a budeme pokračovat zase příští středu. Jelikož planety A1 a A2 byly planetami čtvrté třídy (velmi dobře bráněné), bylo těžší je dobýt. Sice náš ještě tři planety čtvrté třídy čekají, ale díky méně bráněným planetám, které nás od nich dělí, k nim dorazíme připravení a bohatší o nové třídy lodí - silnější než kdy předtím. Věřím tedy, že se jimi dokážeme probít a za další dvě, maximálně tři, sezení bychom mohli dosáhnout kýženého cíle a zaútočit na hlavní planety AI. Ať už to dopadne jakkoliv.

Žádné komentáře:

Okomentovat